Livets små GlederEn kilde til god design

Studietur til Japan - Kyoto

Kyoto_Kiyomizudera2

Kiyomizudera Shrine i Kyoto, fantastiske tredetaljer, vakkert liggende i åsene over Kyoto.

Kyoto_Nanzen_Ji_Shrine

Ikke bare romerne kunne bygge akvadukter, her ved Nanzen-Ji Shrine.

Kyoto_Fushimi_Inra_Shrine1

Fushima Inari-taisha, 4km med oransje portaler donert av byens familier til helligdommen… flott romlig opplevelse å gå igjennom noe som slynger seg opp åskammen, som er en korridor, men likevel åpen slik at en ser natur og Kyoto under seg.

Studietur til Japan - Tokyo

Shibuya_Tokyo

Mere moderne arkitektur, fra Shibuya i Tokyo, der mange high fashion butikker ligger… Dette er bygget til Tod´s...

Prada_Tokyo

… og dette er Herzog & De Meuron sitt bygg for Prada.

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_1

Moderne arkitektur så vi også masse av, bl.a. mange innfill-prosjekter, bittesmå hus presset inn på minimal tomter. Og en får ikke lov å kjøpe bil uten å ha parkeringsplass i Tokyo, så derfor fikk vi se mange kreative løsninger. Her et spennende prosjekt, med Lotus bak glassport, og matchende Ole Brumm i 2. etg.

Modulhus

Eller her Kisho Kurokawas Nakagin Capsule Tower fra 1972. Det var dessverre avstengt, og så svært forfallent ut, og sikret utvendig med nett…

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_Atrium

Tradisjonelt herskapshus med tatami-matter, skyvepaneler mot innvendig hage. Alle hadde hager, dvs. hadde de ikke plass, laget de hage i en blomsterpotte eller 20… Lysten til å lage en japansk hage ble stor, synd at det kanskje tar en mannsalder å etablere…

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_2

Studietur til Japan, der vi ville se både tradisjonell og moderne arkitektur, og design. Her er Asakusa Jinja Tempelet i Tokyo. Imponerende tredetaljer, veldig vakkert.
Webdesign Dezigngorillaz Contact Me